Perry-tini
• 40 ml Absoluta Pears
• 10 ml Caramboli
• 15 ml soku z cytryny
• 10 ml syropu cukrowego
• 30 ml purée z jabłek.
Wszystkie składniki mieszamy w shakerze z lodem i przecedzamy do kieliszka koktajlowego. DEKORACJA: cząstka gruszki. CHARAKTERYSTYKA: intensywny koktajl dla miłośniczek gruszek. Poleca: Piotr Maciejewski z klubu Paparazzi w Łodzi.
Berry Fashion
• 40 ml Absoluta Raspberry
• 20 ml purée malinowego
• 10 ml Creme de Framboise
• 5 ml syropu z marasek
• 20 ml soku z cytryny
• 10 ml syropu cukrowego.
Wszystkie składniki mieszamy w shakerze i przecedzamy do szklanki typu old fashioned wypełnionej kruszonym lodem. DEKORACJA: jeżyny. CHARAKTERYSTYKA: koktajl na każdą okazję. Poleca: Piotr Maciejewski z klubu Paparazzi w Łodzi.
Citron Verte
• 20 ml Absoluta Citron
• 10 ml likieru Galliano
• 10 ml Goldwassera
• 10 ml purée z marakui
• 20 ml soku z cytryny
• 10 ml syropu cukrowego.
Wszystkie składniki mieszamy w shakerze z lodem i przecedzamy do kieliszka koktajlowego. DEKORACJA: physalis. CHARAKTERYSTYKA: orzeźwiający drink owocowy. Poleca: Piotr Maciejewski z klubu Paparazzi w Łodzi.
Apeach Sling
• 40 ml Absoluta Apeach
• 15 ml Creme de Peche
• 20 ml purée truskawkowego
• 20 ml soku z mango
• 10 ml syropu cukrowego
• 7-up.
Składniki mieszamy w shakerze, przelewamy do szklanki typu katalina z lodem, dopełniamy 7-upem. DEKORACJA: zest z pomarańczy. CHARAKTERYSTYKA: drink na każdą porę dnia. Poleca: Piotr Maciejewski z klubu Paparazzi w Łodzi.
Ruby Collins
• 40 ml Absoluta Ruby Red
• 40 ml naturalnego soku z grejpfruta
• 20 ml purée z marakui
• 20 ml soku z cytryny
• 15 ml syropu cukrowego
• woda sodowa do uzupełnienia.
Wszystkie składniki wlewamy kolejno do szkła typu katalina wypełnionego kruszonym lodem, uzupełniamy wodą sodową. DEKORACJA: zest z grejpfruta. CHARAKTERYSTYKA: drink na każdą okazję. Poleca: Piotr Maciejewski z klubu Paparazzi w Łodzi.
Vanilia Scotch Martini
• 20 ml Absoluta Vanilia
• 20 ml double creme
• 10 ml Goldwassera
• 10 ml whisky The Famous Grouse
• 20 ml Creme de Cacao.
Wszystkie składniki mieszamy w shakerze i przelewamy do kieliszka koktajlowego. Posypujemy cynamonem. CHARAKTERYSTYKA: gęsty i słodki, dla wielbicieli waniliowych smaków. Poleca: Piotr Maciejewski z klubu Paparazzi w Łodzi.
Kurant Passion
• 30 ml Absoluta Kurant
• 20 ml likieru Chambord
• 10 ml purée porzeczkowego
• 40 ml soku żurawinowego
• 10 ml soku z cytryny.
Wszystkie składniki mieszamy w shakerze z lodem i przecedzamy do kieliszka koktajlowego. DEKORACJA: jeżyny. CHARAKTERYSTYKA: pięknie wyglądający i orzeźwiający koktajl. Poleca: Piotr Maciejewski z klubu Paparazzi w Łodzi.